• HXGL-1
 • HXGL-2
 • HXGL-3

Производи

 • Thermal deaerator

  Термички деаератор

  Термички деаератор (мембрански деаератор) е нов тип на деаератор, кој може да го отстрани растворениот кислород и другите гасови во напојната вода на термалните системи и да спречи корозија на термалната опрема.Тоа е важна опрема за да се обезбеди безбедно функционирање на електраните и индустриските котли..1. Ефикасноста на отстранување на кислородот е висока, а квалификуваната стапка на содржина на кислород во водата за напојување е 100%.Содржината на кислород во напојната вода на атмосферскиот деаератор треба да биде помала од ...
 • Condensate recovery machine

  Машина за обновување на кондензат

  1. Заштеда на енергија и намалување на потрошувачката, намалување на оперативните трошоци 2. Висок степен на автоматизација, погоден за различни работни услови 3. Заштеда на енергија и заштита на животната средина, подобрување на квалитетот на животната средина 4. Анти-кавитација, подолг век на опрема и цевковод 5. Целата машина лесно се инсталира и има силна приспособливост
 • Steam header

  Steam header

  Заглавието за пареа е главно опремено со парен котел, кој се користи при загревање на повеќе опрема што троши топлина.Дијаметарот и количината на влезот и излезот се дизајнирани според специфичните барања на клиентите.
 • Economizer & Condenser & waste heat boiler

  Економајзер и кондензатор и котел за отпадна топлина

  Економајзерите, кондензаторите и котлите за отпадна топлина се користат за враќање на отпадната топлина од димните гасови за да се постигне целта за заштеда на енергија.Во обновувањето на димните гасови од котел, економајзерот и кондензаторот главно се користат во парните котли, а котлите за отпадна топлина најмногу се користат во котлите за масло за пренос на топлина.Меѓу нив, котелот за отпадна топлина може да биде дизајниран како предгрејач на воздух, котел за топла вода за отпадна топлина и парен котел за отпадна топлина според потребите на корисниците.
 • Boiler coal conveyor & Slag remover

  Котел транспортер за јаглен и отстранувач на згура

  Постојат два вида натоварувачи на јаглен: тип на појас и тип на корпа Постојат два вида отстранувачи на згура: тип на стругалка и тип на завртка
 • Boiler Valve

  Котел вентил

  Вентилите се додатоци за цевководи кои се користат за отворање и затворање на цевководи, контрола на насоката на протокот и прилагодување и контрола на параметрите (температура, притисок и проток) на медиумот за пренос.Според неговата функција, може да се подели на затворачки вентил, обратен вентил, регулациски вентил итн. Вентилот е контролна компонента во системот за пренесување течност, со функции како што се исклучување, регулација, пренасочување, спречување на повратен проток. , стабилизација на напон, пренасочување или прелевање и потпирање на притисокот...
 • Boiler Chain Grate

  Решетка за синџир на котел

  Функција воведување на решетка за синџир Решетката со синџир е еден вид механизирана опрема за согорување, која е широко користена.Функцијата на решетката на ланецот е да дозволи цврстото гориво да гори рамномерно.Методот на согорување на решетката на ланецот е согорување на подвижен огнен кревет, а состојбата на палење на горивото е „ограничено палење“.Горивото влегува во решетката на синџирот преку бункерот за јаглен и влегува во печката со движењето на решетката на ланецот за да започне процесот на неговото согорување.Затоа, ком...
 • coal & biomass fired hot water boiler

  Котел за топла вода на јаглен и биомаса

  Карактеристики 1. Тапанот е составен од заоблена цевка и цевка за чад со навој.Обвивката на садот се менува од квази-ригидност во квази-еластичност за да се спречат пукнатини на листот на цевката.Во споредба со рамниот цевководен лист, заоблениот цевководен лист има подобра деформабилност, што го намалува оштетувањето на листот на цевката предизвикано од термичкото проширување и контракција на цевководот.2. Во заглавјето на котелот има преградна плоча, која го зголемува времето на размена на топлина на топлата вода во конвекциониот ту...
 • Automatic coal & biomass thermal oil boiler

  Автоматски котел за термално масло за јаглен и биомаса

  Детали за производот Капацитет 700 – 14000 KW Работен притисок: 0,8 – 1,0 Mpa Максимална температура за напојување 320℃ Гориво за бојлерот: јаглен, пелети од биомаса, лушпа од ориз, лушпа од кокос, багас, лушпа од маслинки, итн. , Греење со асфалт и други индустрии Технички параметар 1. Котлите со органска топлина YLW се котли со течна присилна циркулација од хоризонтален тип.Површината за загревање со зрачење на печката се наоѓа во второто...
123Следно >>> Страница 1/3