• HXGL-1
  • HXGL-2
  • HXGL-3

парен котел за електрично греење

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

Карактеристики

Безбедност
1.Заштита од истекување: Кога котелот протекува, напојувањето ќе се прекине навреме преку прекинувачот за истекување за да се обезбеди лична безбедност.2.Заштита од недостиг на вода: Кога на котелот му недостасува вода, навреме отсечете го контролното коло на грејната цевка за да спречите оштетување на грејната цевка со суво горење.Во исто време, контролорот испраќа аларм за недостиг на вода.3.Заштита од прекумерен притисок од пареа: Кога притисокот на пареата на котелот го надминува поставениот горен граничен притисок, сигурносниот вентил се активира за да се ослободи пареата за да се намали притисокот.4.Заштита од прекумерна струја: Кога котелот е преоптоварен (напонот е превисок), автоматскиот прекинувач за истекување ќе се отвори.5. Заштита од напојувањето: Сигурната заштита од исклучување на напојувањето се спроведува по откривање на условите за пренапон, недоволно напон и дефекти со прекин со помош на напредни електронски кола.

Погодност
PLC микрокомпјутер програмабилна контрола и екран за прикажување, преку интерфејсот човек-машина за да се реализира поставката на температурата и автоматската контрола на температурата на излезната вода, екранот на екранот може да ја прикаже состојбата на опремата што работи и алармот за дефект на машината
Целосно автоматска интелигентна технологија за контрола, нема потреба да бидете на должност, флексибилен режим на работа, може да се постави на рачен или автоматски режим
Има комплетен сет на повеќекратни заштитни функции, вклучувајќи заштита од истекување, заштита од недостиг на вода, заштита од заземјување, заштита од прекумерен притисок на пареа, заштита од моќност и други системи за автоматска заштита на котелот

Рационалност
За да се користи електричната енергија разумно и ефективно, грејната моќност е поделена на неколку делови, а контролорот автоматски ја вклучува (исклучува) грејната моќност според реалните потреби.Откако корисникот ќе ја одреди моќноста за греење според реалните потреби, треба само да го затвори соодветниот прекинувач за истекување (или да го притисне соодветниот прекинувач).Прекинувач).Грејната цевка се вклучува и исклучува во фази, што го намалува влијанието на котелот врз електричната мрежа за време на работата.Електричниот контролен кабинет на телото на печката е дискретно, што го избегнува работниот век на електричните компоненти поради термичко стареење, без бучава, без загадување и висока термичка ефикасност.Телото на котелот прифаќа висококвалитетни и ефикасни материјали за изолација, а загубата на топлина е мала.

Доверливост

① Телото на котелот е поддржано со заварување со аргонски лак, а капакот е рачно заварен и е строго проверен со детекција на дефекти со рендген.
②Котелот користи челични материјали, кои се избрани во строга согласност со стандардите за производство.
③Приборот за котелот е избран од домашни и странски висококвалитетни производи и се тестирани од котелот за да се обезбеди долгорочна нормална работа на котелот.

kekaox

Предности и недостатоци

Предности и недостатоци на парниот котел за електрично греење

1. Котелот прифаќа електрична цевка за греење директно да се загрева за да произведе пареа, а опремата е лесна за ракување.
2. Електричните котли за греење трошат многу енергија (тон автопат со пареа троши повеќе од 700 kw на час), така што оперативните трошоци се релативно високи, а барањата за поддршка на опремата за напојување се релативно високи, така што испарувањето на електричните котли за греење е релативно мал.

1614753271(1)
1614753271

Технички параметар

Модел

WDR0.3

WDR0.5

WDR1

WDR1.5

WDR2

WDR3

WDR4

Капацитет (t/h)

0.3

0,5

1

1.5

2

3

4

Притисок на пареа (Mpa)

0,7/1,0/1,25

Температура на пареа (℃)

174/183/194

Ефикасност

98%

Извор на енергија

380V/50Hz 440V/60Hz

Тежина (кг)

850

1200

1500

1600 година

2100 година

2500

3100

Димензии (m)

1,7*1,4*1,6

2,0*1,5*1,7

2,3*1,5*1,7

2,8*1,5*1,7

2,8*1,6*1,9

2,8*1,7*2,0

2,8*2,0*2,2


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи