• HXGL-1
  • HXGL-2
  • HXGL-3

Парен котел на јаглен и биомаса

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

Карактеристики

1. Тапанот се состои од заоблена цевка и спирално брановидна цевка, што ја прави обвивката да се менува од квази-цврста во квази-еластична, за да се спречи пукање на листот од цевката.
2. Нагорните каландрии се наредени под барабанот.Со овој распоред, зоната на мртва вода на дното на барабанот се елиминира, а тињата тешко се спушта на неа.Како резултат на тоа, високотемпературниот регион на барабанот добива подобро ладење, а феноменот на испакнатост на дното на котелот ефикасно се елиминира.
3. Ја зголемува веродостојноста на циркулацијата на водата и го спречува појавувањето на запалувач на касети преку усвојување на вбризгување на задната вода наместо цевки од предната страна надолу.
Оптималниот дизајн на спирално брановидната цевка го зајакнува преносот на топлина, брзо ја забрзува температурата и ја подобрува стапката на пареа на котелот.
4. Тоа е рационалниот дизајн на лакот во внатрешноста на печката што ја подобрува состојбата на согорувањето, ја подобрува функцијата за паѓање прашина во неа и ја намалува емисијата на загадувачи на котелот.
5. Со добро запечатување, кутијата со ветер е лесна за работа и може да обезбеди рационален ветер.Следствено, го намалува коефициентот на вишок воздух и ја зголемува топлинската ефикасност на котелот.
6. Со компактна структура, помала гранична димензија од другите котли со ист волумен, може да заштеди капитална конструкција за котларата.

Контрола на квалитетот на бојлерот

1. Секоја серија на суровини мора да обезбеди сертификат за квалитет и да помине случајни инспекции.
2. Заварите се 100% проверени и квалификувани од владата пред да влезат во следниот процес.
3. Склопениот котел мора да биде тестиран под притисок на вода.
4. Секој завршен котел ќе има единствен сертификат за квалитет издаден од владиниот оддел.

Full-life-After-sale-Service

Услуга по продажба

1. Целосна услуга по продажбата

2. Служба за обука за работа на лице место

3. Онлајн систем за следење

4. Сервис за инсталација и пуштање во употреба инженер во странство

5. Служба за обука.

Технички параметар

Табела со технички параметри на парните котли на серијата Single барабан (вода и оган цевка).

Модел на котел

DZL1-0,7-AII

DZL2-1.0-AII

ДЗЛ4-1,25

-AII

DZL6-1,25-AII

DZL10-1,25

-AII

Номинално испарување (t/h)

1

2

4

6

10

Номинален притисок на пареа (MPa)

0,7

1.0

1.25

1.25

1.25

Оценета температура на пареа ()

171

184

194

194

194

Оценета температура на водата за храна ()

20

20

20

20

20

Грејна површина ()

30,5

64.2

128

190,4

364,6

Применлив јаглен

Битуменски јаглен од класа II

Активна решетка ()

2

3.6

5.29

7.37

12.67

Потрошувачка на јаглен (kg/h)

220,8

440,2

892,5

1315,8

2135,9

Температура на издувните гасови ()

145

138

137

135

132

Ефикасност на дизајнот (%)

82,5

82,5

82.3

82.6

85

Максимална транспортна тежина (t)

15

19.5

30,5

30 (ТОП)

7.5 (ДОЛНО)

40 (ТОП)

32 (ДОЛНО)

Максимални транспортни димензии
L × W × H (m)

4.6×2.2×2.9

5.3×2.6×3.1

6.4×2.94×3.43

6.3×3.0×3,55

6.6×2.5×1.7

6.5×3,67×3.54

8.2×3.25×2.15

Вкупни димензии на инсталација
L × W × H (m)

4.7×3.3×3.4

5.3×4.0×4.2

6.4×4.5×4.5

7.2×6.6×5.03

9.4×5.8×6.1

Табела со технички параметри на парните котли од сериите Двоен барабан (водена цевка).

Модел

SZL4-1,25

SZL6-1,25

SZL10-1,25

SZL15-1,25

Капацитет (t/h)

4

6

10

15

Номинален притисок(Mpa

1,0 1,25 1,6

Температура на пареа(℃)

174 184 194

Грејна површина (㎡)

175,4

258,2

410

478,5

Потрошувачка на јаглен (kg/h)

888

1330 година

2112 година

3050

Ефикасност

82%

82%

84,5%

88%

Тежина (т)

28.5

26 (горе) 28 (подолу)

41 (горе) 40 (подолу)

48 нагоре) 45 (подолу)

Големина (m)

8,2 * 3,5 * 3,58

6,7*2,7*3,56 (нагоре)

7,5*2,7*1,9 (подолу)

8,2*3,2*3,5 (нагоре)

8,8*3,0*2,6 (подолу)

9,9*3,4*3,6 (нагоре)

10*3.3*2.6 (подолу)


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи