• HXGL-1
 • HXGL-2
 • HXGL-3

Додатоци за котел

 • Thermal deaerator

  Термички деаератор

  Термички деаератор (мембрански деаератор) е нов тип на деаератор, кој може да го отстрани растворениот кислород и другите гасови во напојната вода на термалните системи и да спречи корозија на термалната опрема.Тоа е важна опрема за да се обезбеди безбедно функционирање на електраните и индустриските котли..1. Ефикасноста на отстранување на кислородот е висока, а квалификуваната стапка на содржина на кислород во водата за напојување е 100%.Содржината на кислород во напојната вода на атмосферскиот деаератор треба да биде помала од ...
 • Condensate recovery machine

  Машина за обновување на кондензат

  1. Заштеда на енергија и намалување на потрошувачката, намалување на оперативните трошоци 2. Висок степен на автоматизација, погоден за различни работни услови 3. Заштеда на енергија и заштита на животната средина, подобрување на квалитетот на животната средина 4. Анти-кавитација, подолг век на опрема и цевковод 5. Целата машина лесно се инсталира и има силна приспособливост
 • Steam header

  Steam header

  Заглавието за пареа е главно опремено со парен котел, кој се користи при загревање на повеќе опрема што троши топлина.Дијаметарот и количината на влезот и излезот се дизајнирани според специфичните барања на клиентите.
 • Economizer & Condenser & waste heat boiler

  Економајзер и кондензатор и котел за отпадна топлина

  Економајзерите, кондензаторите и котлите за отпадна топлина се користат за враќање на отпадната топлина од димните гасови за да се постигне целта за заштеда на енергија.Во обновувањето на димните гасови од котел, економајзерот и кондензаторот главно се користат во парните котли, а котлите за отпадна топлина најмногу се користат во котлите за масло за пренос на топлина.Меѓу нив, котелот за отпадна топлина може да биде дизајниран како предгрејач на воздух, котел за топла вода за отпадна топлина и парен котел за отпадна топлина според потребите на корисниците.
 • Boiler coal conveyor & Slag remover

  Котел транспортер за јаглен и отстранувач на згура

  Постојат два вида натоварувачи на јаглен: тип на појас и тип на корпа Постојат два вида отстранувачи на згура: тип на стругалка и тип на завртка
 • Boiler Valve

  Котел вентил

  Вентилите се додатоци за цевководи кои се користат за отворање и затворање на цевководи, контрола на насоката на протокот и прилагодување и контрола на параметрите (температура, притисок и проток) на медиумот за пренос.Според неговата функција, може да се подели на затворачки вентил, обратен вентил, регулациски вентил итн. Вентилот е контролна компонента во системот за пренесување течност, со функции како што се исклучување, регулација, пренасочување, спречување на повратен проток. , стабилизација на напон, пренасочување или прелевање и потпирање на притисокот...
 • Boiler Chain Grate

  Решетка за синџир на котел

  Функција воведување на решетка за синџир Решетката со синџир е еден вид механизирана опрема за согорување, која е широко користена.Функцијата на решетката на ланецот е да дозволи цврстото гориво да гори рамномерно.Методот на согорување на решетката на ланецот е согорување на подвижен огнен кревет, а состојбата на палење на горивото е „ограничено палење“.Горивото влегува во решетката на синџирот преку бункерот за јаглен и влегува во печката со движењето на решетката на ланецот за да започне процесот на неговото согорување.Затоа, ком...
 • Carbon waste heat boiler

  Котел за топлина за отпад од јаглерод

  Вовед во производот Оваа серија на котли е нов тип на котли за топлина за отпадни гасови од јаглерод калцинер развиен од нашата компанија.Усвојува единствен барабан и вертикален распоред.Димниот гас што содржи прашина е поврзан со системот за десулфуризација и отстранување на прав откако ќе помине низ комората за таложење што се лади со вода, системот на телото на печката за прегревање и бојлерот за мека вода.По влегувањето во котелот, високотемпературниот димни гасови прво влегува во комората за таложење на димните гасови формирана од т...
 • chemical waste heat boiler

  Хемиски отпад котел за топлина

  Вовед во производот Котелот за отпадна топлина е идеална високо-ефикасна опрема за заштеда на енергија што се користи во индустриите за ѓубрива, хемиската индустрија (особено метанол, етанол, метанол и амонијак).Според карактеристиките на отпадните топлински димни гасови во оваа индустрија, котлите за отпадна топлина развиени од нашата компанија главно вклучуваат котли за отпадна топлинска енергија со природна циркулација од вертикална и тунела.„Трите отпади“ се општиот термин за отпаден гас, течен отпад и цврст отпад, и ...
12Следно >>> Страница 1/2